• Månadens medlem: Jenny Bowman Lindell

  Jenny Bowman Lindell. Foto: Privat

  Jenny Bowman Lindell                      Foto: Privat

  Jenny Bowman Lindell är bibliotekarie och IKT-pedagog på Nicolaiskolan i Helsingborg

   

  Vem är du?

  Jag är för nyfiken för mitt eget bästa, backar alltid in bilen i garaget, nya idéer uppstår i de mest oväntade situationer. Dessa briljanta idéer måste jag får ur mig meddetsamma – antecknar därför fortfarande mycket på gamla kvitton som jag hittar i väskan även om jag är en mycket god vän med mobilen och andra digitala verktyg. Pennan fungerar helt enkelt bäst för mig i ett kreativt flöde 🙂

  Just nu läser jag Den andra maskinåldern av Brynjolfsson & Mcaffee, annars föredrar jag barn- och ungdomslitteratur.

   

  Vad har du för bakgrund?

  Jag tror på ett livslångt lärande och det har genererat i att jag bland annat har studerat en del.

  I alla fall har jag i botten en fil.mag i Biblioteks- och informationsvetenskap som gjort mig till Bibliotekarien men som även har genererat att jag idag är IKT-pedagog.

  Det finns ingen utbildning, vad jag vet, som uttalat utbildar IKT-pedagoger. I mitt fall handlar det om att jag i min roll som skolbibliotekarie, på en förträfflig grundskola i södra Skåne, arbetade med digitaliseringen av skolan där tillsammans med lärare och rektorer. I skolbiblioteksnätverket fanns det ganska också tidigt ett stort och gemensamt intresse för digitalisering och IKT-pedagogiska frågor och på den vägen är det.

  När jag började som gymnasiebibliotekarie i Helsingborg började jag nästan samtidigt, på halvfart, läsa Lärande, kommunikation och informationsteknologi på Göteborgs Universitet. Den utbildningen i kombination med biblioteks- och informationsvetenskap har gett mig en bra fördjupning som jag har nytta av i mitt arbete som IKT-pedagog.

  Jag har fortfarande hjärtat i skolbiblioteket 🙂

   

  Vilka fördelar ser du med den dubbla kompetensen?

  Jag får definitivt en större variation i mitt arbete som jag känner har utvecklat mig personligen i mitt arbetsliv. Det ger mig också andra valmöjligheter om jag nu mot förmodan vill byta jobb.

   

  Vilket är ditt bästa råd till en ny skolbibliotekarie?

  Hmm svår fråga. Jag är inte så bra på att ge goda råd. Nätverka och bjud på dig själv så brukar mycket lossna.